Chodníky 2020 - 2021

Dolní Bory

g0BJ9rVtiqNDOGtBwlfRTkOtyusz238y

 

Projektová dokumentace:

SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA
docDolní Bory

 

pdfSituace 1. část

pdfSituace 2. část

 

SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA
docHorní Bory

pdfSituace HB

Vyúčtování

9fMDEVyAxW4fuV4qwcqzI4OkPKoYzcsIV loňském roce byl také řádně dokončen chodník podél komunikace III/35425 v Dolních Borech. Výstavbu realizovala firma POHL cz, a.s.. Stavba byla zahájena v srpnu a dokončena v listopadu. Byl vybudován nový cca 750m dlouhý bezbariérový chodník od Šulových až po poslední dům v obci Jahodových. V rámci stavby vzniklo několik míst pro přecházení a také nový přechod pro chodce, který byl tolik nezbytný především pro bezpečnost dojíždějících školáků. S novým přechodem je spojeno také doplnění osvětlení prostoru před i za přechodem ke zvýšení bezpečnosti chodců tak, jak stanovují předpisy. V rámci projektu byly zároveň dle norem upraveny také autobusové zálivy a nástupiště. Jistě si vzpomínáte, že za společnost POHL cz, a.s. měl celou akci na starost Ing. Lukáš Hladík. Odvedl během výstavby velký kus práce, za což mu celé zastupitelstvo obce srdečně děkuje a v úctě na něj vzpomíná.

Vyúčtování akce:

pngkalkulace_chodníky_DB.png

Budování chodníků 2021

HarmonogramHarmonogram prací srpen - říjen 

Projektovou dokumentaci naleznete ZDE

Státní fond dopravní infrastruktury zveřejnil výsledky vyhodnocení podaných žádostí do výzvy "Zvyšování bezpečnosti, bezbariérové úpravy chodníků".

Žádost na bezbariérovost chodníku v Dolních Borech byla vyhodnocena kladně, za to žádost na vybudování bezbariérového chodníku v Horních Borech nebyla bohužel podpořena. Z jakého důvodu se tak stalo, bychom se měli dozvědět během srpna.

Pozitivní na této špatné zprávě je snad jen to, že fond vždy dopodrobna popíše, proč nebyl projekt podpořen, a obec má možnost žádost dle připomínek upravit a podat ji znovu. Opravenou žádost bychom tak mohli znovu podat ještě letos v září, čímž by se realizace v případě schválení posunula pouze o půl roku - na jaro 2022.  

Od 9. srpna 2021 se tedy pustíme do budování chodníku v Dolních Borech v úseku od Šulových po Jahodovy. Součástí akce bude také přechod pro chodce u autobusové zastávky. 

Realizaci provede firma POHL cz, a.s.. Stavbu bude mít na starost Lukáš Hladík z Borů, který pro tuto firmu pracuje.