Olympiáda MŠ

img_2633img_2665img_2673Další foto ZDE.  Žáci IX.ročníku ZŠ Hany Benešové uspořádali v úterý 8.6.2010 pro děti z naší mateřské školy Olympiádu.

Jak všichni dobře víte, máme v areálu školy moc pěkné sportovní hřiště a chtěli jsme, aby si na něm zasportovaly i menší děti. Využili jsme dlouholeté zkušenosti s pořádáním soutěže Železný mužíček a rozdělili jsme děti do 3 skupin. O každou z nich se starala spolu s paní učitelkou děvčata z 9.třídy: Markéta Kujalová, Kristýna Lázničková a Bára Šancová. Malé děti se střídaly na těchto disciplinách: běh na 20 metrů, kde pomáhaly Niky Ochranová, Bětka Křížová a Káťa Prokopová, na skoku dalekém z místa si poradili kluci - Vláďa Zmrhal, Martin Fňukal a Lukáš Růžička, u hodu míčkem byly Zuzka Ochranová, Pavla Hošková a Ája Novotná.

Den se vydařil, i když týden předtím neustále pršelo. A myslím si, že se sportování všem moc líbilo - byla to dobrá zkušenost jak pro deváťáky, tak pro „školčátka". Ti nejlepší sportovci si odnesli medaile a drobné ceny a všichni ostatní drobné sladkosti.

Medaile se nám tak zalíbily, že si je deváťáci spolu s dětmi ze staršího oddělení MŠ společně vyrobili pro letošního Železného mužíčka.   Zuzana Jurková