Revitalizace návsi v Horních Borech

Snímek obrazovky_2023-07-14_160517Návrh revitalizace návsi v Horních Borech se zapracovanými připomínkami, které vzešly z veřejného projednání konaného 29.6.2023. 

Architekti do původního návrhu studie zapracovali připomínky, které vznikly z diskuze během veřejného projednání koncem června. Změnili vedení chodníku, příjezd k budově pošty a poupravili parkovací stání.  

 

Nyní mají občané možnost do 31.7.2023 zasílat své případné podněty na email  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.  nebo písemně na adresu obce. Podle relevantnosti budou dále zapracovány do finální podoby studie. Ta bude poté prezentována na závěrečném jednání během srpna. 

Společnost EG.D by využila příležitosti a během výstavby by došlo v celém řešeném území k přeložení elektrického vedení do země. Dále by při této akci byla propojena trafostanice před školou a u hřbitova v Horních Borech a zároveň navýšena jejich kapacitu. Díky tomuto opatření by pak nedocházelo k soustavným výpadkům elektřiny v Horních Borech. 

Projekt připravujeme do dotační výzvy Zelená infrastruktura, jejiž prioritami je připravit se na klimatickou změnu. Při hodnocení projektů bude kladen důraz na environmentální aspekt projektu a jeho přínos v boji s klimatickou změnou, zejména na hospodaření s dešťovou vodou.

pdfupravená_studie_po_veřejném_projednání