Obklopeni přírodou

p1130070p1130159p1130164Další foto ZDE. Žáci 6. třídy se během školního roku 2009-2010 zapojili do projektu „Obklopeni přírodou",

 který připravilo SEV Ostrůvek Velké Meziříčí a je rozvržen na 3 roky. Letošní 1. část byla zaměřena na zeleň a stromy.

V hodinách přírodopisu, pracovních činností, českého jazyka, anglického jazyka a výtvarné výchovy žáci vypracovávali a plnili různé úkoly. Vytvářeli například Ekozvíře, vyhledávali názvy stromů v anglickém jazyce, vyplňovali pracovní listy-Malá lekce češtiny, Malíři bez štětce, Jídelníček živočichů, Ptačí obyvatelé stromů a keřů, Zelení detektivové, Výprava do minulosti a další. Využili i školního projektu „Den Země", kde si žáci 5. až 9. třídy ve smíšených skupinách vyzkoušeli v dílnách s názvy Pokusy s vodou, Co vyprávěl pařez, Co se nám tu zelená, Zeleň v okolí školy, Voda v krajině a jiné různé další aktivity.

Vyvrcholením projektu byla žákovská konference, kterou uspořádali pracovníci SEV Ostrůvek Velké Meziříčí v úterý 15.6.2010. Vybraná pětice žáků 6. třídy ve složení Martin Drlíček, Alena Hlaváčová, Kristýna Havelková, Kateřina a Šárka Dufkovy reprezentovala naší školu. Program dne byl zábavný i poučný, nechybělo ani občerstvení a na závěr slavnostní vyhodnocení a předání certifikátů a cen.

 Jak celý den probíhal? Posuďte sami z našich fotografií a krátkého textu.

Po společné úvodní aktivitě, což byl humorný přírodovědný test, následovala prezentace celoroční práce finálových skupin 8 škol kraje Vysočina. Během přestávky si mohli účastníci prohlédnout na panelech vystavené práce ostatních soutěžících. Ve druhé části dne si žáci rozděleni do skupin vyzkoušeli sbít a natřít budky pro ptáky, poznávat a nakreslit léčivé byliny, rozlišovat druhy stromů a z listí si nalepit a pojmenovat svého panáčka a v jezírku lovit různé vodní živočichy a určovat je. Dětem se činnosti líbily, navzájem si pomáhaly a díky slunnému počasí si celý den pěkně užily nejen v prostorách střediska, ale i na zahradě. Již se těšíme na druhou část projektu v příštím školním roce.

         Na projektu se žáky 6. třídy pracovaly paní učitelky Jurková, Olivová a Brychtová.