Osazování svahovek na školním hřišti

 

vysazoszeVšichni si ještě z léta pamatujeme na Slavnostní otevírání školního hřiště. Už tehdy se nám zdálo, že svah nad doběhem 60 m. není dokončený a tak jsme se rozhodli, že si tuto úpravu vezmeme na starost společně s žáky naší školy.

 Poradili jsme se s paní Rozmarínovou, zahradnicí z Vídně a návrh byl projednán na pedagogické radě. Se souhlasem všech zúčastněných se mohlo začít.

             Datum této velké celoškolní akce bylo stanoveno na čtvrtek 8. 10. 2009. Tři předcházející dny byly určeny k postupnému přinášení a skladování vybraných okrasných rostlin. Žáci měli za úkol přinést co největší počet těchto „svahovek", některé nám věnovali sami občané a za to bychom jim chtěli touto cestou moc poděkovat. Jiné přivezla i paní Rozmarínová, která pak společně s Marií Kabrdovou radila žákům, jak přesně mají vybrat zeminu z keramických květináčů, jak přesně sázet, a kam zasadit kterou kytičku.

            Žáci byli rozděleni do dvou skupin. První skupina tedy: 1. + 8. tř. a 2. + 9. tř. vyrazila k betonovým květináčům v prvních dvou vyučovacích hodinách a druhá skupina, tedy: 4. + 6. tř. a 5. + 7. tř. ve čtvrté a páté vyučovací hodině. Ve vytvořených týmech s dětmi různého věku a ve vzájemné spolupráci s p. Rozmarínovou, učiteli a p. Kabrdovou se dílo během dopoledne a části odpoledního vyučování podařilo.

Další fotografie naleznete na www.zsbory.cz

                                                           Zuzana Jurková a Martin Chalupa