JUDO V BORECH 2012

p1010552p1010573p1010571Foto P. Kříž. 

Jistě jste si také všimli v těchto dnech spousty jízdních kol před naší tělocvičnou. I my jsme byli zvědaví a tak jsme se poptali...  "Náš judistický klub jezdí do Borů na tábor, sportovní soustředění, již desítky let. 

Tak jako vždy i letos se jedná o součást letní přípravy a tomu také odpovídá program a organizace tábora. Důležitou součástí programu jsou dvoufázové tréninky ve velmi pěkné a moderné zařízené tělocvičně. I letos se soustředění účastní jak naši nejmenší judisté (nejmladšímu je 5 let), tak i naši nejúspěšnější judisté dorosteneckých a seniorských kategorií, mistři republiky a reprezentanti ČR.

Protože soustředění v Borech je v našem oddílu velmi oblíbené a všichni se do Borů moc těšíme, chceme tímto vyjádřit naše poděkování všem, kteří nám během našeho pobytu v Borech vychází vstříc, především řediteli školy, panu Eliášovi a školníkovi panu Březkovi.

                                                                                                 S pozdravem  Ivan PETR  vedoucí tábora"

Základní informace k našemu oddílu (viz. též naše internetové stránky www.skkp.cz):

Oddíl Juda SK KP Brno, člen Českého svazu Juda, je jeden z nejvýznamnějších a nejúspěšnějších oddílů juda v České republice.

Historie

Oddíl byl založen v TJ KPS Brno v roce 1950 náborem asi 30 nadšenců. Oddíl má k dispozici vlastní posilovnu, saunu a vlastní dojo s 280 m2 tatami. K pořádání soutěží má k dispozici dvě propojené moderní sportovní haly.

Svou výkonnost oddíl dokazuje nejen v Extralize mužů - nejvyšší oddílové soutěži v České republice, které se účastní nepřetržitě od roku 1989, ale také celou řadou výborných individuálních výsledků.

V celkovém hodnocení klubů v ČR se za rok 2010 náš oddíl umístil na 3. místě a v roce 2011 na místě čtvrtém.

Za dobu svého působení vychoval oddíl více jak dvě desítky reprezentantů.