Podzim 2021

ackoPodzimní polovina fotbalové sezóny skončila. Na rozdíl od loňského podzimu se odehrály všechny naplánované zápasy. Soutěží se v různých kategoriích účastní 6 našich družstev.

       Sezónu okresního přeboru výborně zahájil mužský A-tým. Po úvodních třech vysokých vítězstvích s Křovím, Dolní Rožínkou a Vírem přišlo pouťové utkání se Štěpánovem, ve kterém naši fotbalisté prohrávali, nakonec se jim ale povedlo v poslední minutě strhnout vítězství na svoji stranu a zvítězit 2:1. Poté následovaly vítězství s Bobrovou, Doubravníkem a Jívovím. V 8. kole přijela do Borů Bystřice ”B”, která se ujala vedení 2:0, a vypadalo to, že vítězná série Borů skončí. Našim se však povedl krásný obrat na 3:2 a připsali si další 3 body do tabulky. Dále přišel triumf s Novou Vsí ”B”. V 10. kole vyrazilo ”áčko” na zápas do Křižanova, jemuž se také povedlo prvních 9 zápasů vyhrát. Bory se v zápase rychle ujaly vedení, díky soustředěnému výkonu nakonec zápas ovládly 3:0 a připsaly si tak cenný skalp. V dalším utkání opět sahalo ”áčko” po vítězství. V poslední minutě utkání ale Rozsochy vyrovnaly z pokutového kopu, a vítězná série se tak zasekla na čísle 10. V následujícím utkání v Osové Bitýšce vedly Bory ještě 15 minut před koncem 2:0. Díky dvěma penaltám poté Osová Bitýška srovnala skóre, a přišla tak další hořká remíza. Chuť si naši fotbalisté spravili v posledním podzimním kole, když v derby porazili Radostín vysoko 7:0. Celková bilance 11 výher, 2 remízy, 0 proher stačí na 35 bodů, což je za polovinu sezóny patrně nejvíce v historii klubu. Křižanov má díky 12 vítězstvím ještě o bod více, naše áčko tedy přezimuje s jednobodovým odstupem na druhém místě. Třetí je Bystřice ”B” s 27 body.

mladsi zacimladsi pripravkastarsi pripravkaHodně fotbalu si užil také mužský B-tým, jenž odehrál 11 zápasů s bilancí 8 vítězství, 3 porážky, což ve IV. třídě stačí na 4. místo. Tým dorostenců, který je letos spojený s dorostem Radostína, si na podzim nepřipsal ani bod. Nutno však dodat, že dorostenci působí v krajské I. třídě, kde je větší konkurence. První rok v nové kategorii zažívá žákovský tým, často musí soupeřit se zkušenějšími týmy, a na podzim si tak připsal jediné vítězství.

U kategorií starší přípravky a mladší přípravky jsou výsledky vedlejší, proto se tabulky nevedou. Nejmladší fotbalisty ještě čeká v sobotu 4. prosince mikulášský turnaj ve školní tělocvičně.

TJ DRUŽSTEVNÍK BORY by rád poděkoval všem funkcionářům, hráčům, fanouškům, sponzorům a také rodičům, kteří podporují své děti ve fotbale.

DĚKUJEME, že přispíváte k fungování fotbalu v Borech.

TJ Družstevník Bory