Nádherný koncert V Náměšti

Koncert

Iva Bittová & Antonín Fajt & Babačka & Ivo Viktorin & Vladimír Václavek - Připomínky Folkových prázdnin

 Borský sbor Ivy Bittové 30. července 2020 účinkoval na “polofestivalu” v Náměšti nad Oslavou. Tradiční folkový festival musel být vzhledem k situaci, která u nás panuje velmi omezen, a byli vybráni jen někteří interpreti, mezi kterými nechyběla ani naše nevšední patronka Iva Bittová.

            Pro všechny to byla výjimečná zkušenost a v pořadí již druhé vystoupení mimo obec Bory.

            Program koncertu byl velmi pestrý, a to nejen díky skvělému výběru písní, ale i díky hostům, kteří Ivu Bittovou i nás na koncertě provázeli a doprovázeli. Byl to Ivo Viktorin, Vladimír Václavek a také Ivy syn Antonín Fajt. Všichni bez pochyby mimořádní hudebníci byli po celou dobu velmi příjemně naladění a hudebně sladění. 

            Po celou dobu panovala velmi pohodová atmosféra. To je ostatně jedna z předností Ivy, která dokáže vytvořit velmi podnětné a bezpečné prostředí pro svoje zpěváky.  Její přátelský přístup, přijetí a smysl pro humor dokáže všechny zbavit trémy. Velmi doceňujeme její lidskost a jsme moc rádi, že nám během prázdnin věnovala svůj čas a že zdokonaluje a rozvíjí naše pěvecké dovednosti. Iva snad rozezpívá každého. Ona sama má naprosto nezaměnitelnou barvu hlasu a pěveckou techniku. Zpívání na zkouškách je vlastně taková pěvecká terapie, která hladí naše duše. Je pravdou, že zpěvem člověk opravdu zapomene na spoustu starostí, a když odcházíme ze zkoušek, je nám lehčeji.

            V září začneme opět naplno zkoušet a snad vás v době adventní obohatíme nějakým příjemným hudebním zážitkem. Moc se na to těšíme, protože zpívat pro někoho a vykouzlit úsměv na tváři je vlastně to nejhezčí.

            Děkujeme také všem z Borů i z okolí, kteří nás neváhali jet do Náměště podpořit. Bylo velmi milé vidět v publiku známé tváře.

                                                           Za sbor Babačka         Martina Weinhöferová                                                                  Článek z Borského zpravodaje srpen 2020

 https://www.lidovky.cz/kultura/recenze-iva-bittova-si-pro-namest-pripravila-specialni-koncert.A200731_163444_ln_kultura_bez

Celý koncert si můžete poslechnout ZDE: https://www.youtube.com/watch?v=IsgQb-XmKZ0&feature=youtu.be

Iva 2

Iva 1

Iva 3

Iva 4

IMG 20200730_193835_1