Okrsková soutěž

hasii_sout_23.5.2010_26hasii_sout_23.5.2010_45hasii_sout_23.5.2010_54 V neděli dne 23.5. 2010 se náš sbor dobrovolných hasičů zúčastnil okrskové soutěže konané v Zadním Zhořci.

Již tradičně se soutěže zúčastňuje družstvo složené ze starších hasičů. Do letošního ročníku se po delší odmlce zapojilo i družstvo mladších, které přípravu pojalo zodpovědně. Soutěž se skládala ze tří disciplín - teorie, štafeta a požární útok. Teoretická část obsahovala otázky z požární bezpečnosti, zdolávání požárů a ochraně hasičů. Ve štafetě se zdolávaly překážky jako je přeskok bariéry, proskočení oknem, běh s výzbrojí po kladině a běh s hasícím přístrojem. Požární útok se prováděl dle pravidel požárního sportu, tzn. co nejrychleji sestrojit přívodní a výtlačné vedení, nasát vodu a srazit dvěma proudy dva terče. V teorii i ve štafetě se oběma družstvům dařilo. V požárním útoku se projevily zkušenosti našeho staršího družstva a po velmi dobrém výkonu obsadili 3. místo. Družstvo mladších letos sbíralo zkušenosti, a přesto se umístilo na pěkném 6. místě.

Výsledky soutěže: 1. Radostín A, 2. Radostín B, 3. Bory A, 4. Zadní Zhořec, 5. Cyrilov, 6. Bory B, 7. Krásněves, 8. Znětínek.

Naše družstva startovala v tomto složení:

Bory A (starší): V. Hlaváč, P. Láznička, A. Novotný, A. Vávra, F. Zikmund, J. Zikmund, O. Zikmund,

Bory B (mladší): O. Dostál, J. Fňukal, P. Krejčí, M. Požár, J. Ochrana, L. Večeřa, O. Zikmund

Jako velitel děkuji členům obou našich družstev za pěknou reprezentaci našeho SDH a obce Bory.

František Zikmund