Rozsvícení vánočních stromečků v Borech potřetí.

dsc_1389
p1190263p1190273p1190288p1190294      Foto BK a BZ
Tentokrát se celé akce ujal nově vzniklý KČT v Borech. A je třeba říct, že svého úkolu se organizátorky zhostily víc než zodpovědně.

Příprava byla důkladná a je to jistě vidět z fotografií.

Co tedy na děti a všechny ostatní v krásně vyzdobeném kulturním domě čekalo? Nejdřív bylo na programu vystoupení dětí ze ZŠ pod vedením paní učitelky Jany Zikmundové s vánočními písničkami. A pak už se všichni, malí i velcí vrhli na tvoření vánočních dekorací. Vytvářely se svícínky, věnečky, stromečky, přáníčka a zdobily se perníčky. Děti psaly dopisy Ježíškovi. (Ta opět poputují do Křtin). Po celou dobu bylo všem k dispozici vánoční cukroví (recept na úžasný medovník máme slíbenýJ)), podával se punč dětský i „dospělý" a moc dobrá ovocná omáčka.

Všechny děti také dostaly sponzorský dárek od firmy Poex Velké Meziříčí. Děkujeme.

A když bylo vše vyrobeno, snědeno a vypito a venku se setmělo, byl nejvyšší čas chopit se zvonečků, lucerniček a lampiónů a vydat se ke stromečkům. Nejdříve k tomu u kostela v Horních Borech a potom průvodem do Borů Dolních. Stromečkům jsme zazpívali, pravda, zde máme ještě rezervy, co se týká textu některých slok písniček, ale slibujeme, že do příště vše doladímeJ))  

Všem přejeme krásný a pohodový adventní čas!