Betlémy

pc023460pc023476pc023519pc023522Foto:P. Kíž

V sobotu odpoledne se v kulturním domě sešlo spousta dětí s rodiči a prarodiči, aby společně prožili odpoledne a potom společně symbolicky rozsvítili vánoční stromy v Horních i Dolních Borech.

Děti se hned zapojily do společného tvoření. Namalovaly krásné vánoční ozdoby, a vystříhaly sněhové vločky, které zdobí velký vánoční stromek v sále KD. A také si vytvořily další zvířátka do Betlémů.

K pohodě odpoledne a dětem k tanci přispěla vánoční hudba a hry pro děti.
Všichni jsme si pochutnali na prvním vánočním cukroví, které pro všechny připravily naše šikovné hospodyňky. A také na vánočním punči. Dětském i „dospělém".
V letošním roce jsme se poprvé připojili k charitativní akci „Krabice od bot". A dárků se nám za odpoledne sešlo 66. A pravděpodobně to ještě není konečné číslo) Někdo přišel s jedním krásně zabaleným dárkem, někdo s plnou náručí, či přepravkou. Někdo zapojil celou přízeň, někdo spolupracovníky a kolegy. Velký dík patří vám všem!
Dárky budou předány na sběrné místo ve Velkém Meziříčí a část půjde konkrétním dětem do Azylového domu ve Žďáře nad Sáz.
Překvapením pro všechny byly nové Betlémy v parku u kostela v Horních i v Dolních Borech. Zde je třeba poděkovat všem, kteří mají zásluhu na tom, že se tak povedly. Zejména Alešovi Vávrovy, který věnoval jejich výrobě kupu času a s pečlivostí sobě vlastní vše vyrobil. Rodině Večeřových za finanční podporu. Pavlovi Křížovi za velkou pomoc, zejména při zajišťování dalších potřebných materiálů. DášI Haškové a Janě Zikmundové za krásně namalované obličeje všech postav. Janě Kujalové, Marušce Krejčí a Marušce Karáskové za oblečení postav. Františkovi Zikmundovi za pohotové nasvícení.Dáši Haškové za velkou pomoc při zajištění celé akce a vyrobené ovečky.
Blanka Křížová

 

rozsvcen_stromek_2017000351