Adventní koncert v Borech

42_zaostrenovm.com22_zaostrenovm.com30_zaostrenovm.com47_zaostrenovm.com


Foto: Matěj Mertl - zaostrenovm.com.

Stejně jako před rokem, tak i letos jsme mohli zažít nádhernou vánoční atmosféru, díky tradičnímu Adventnímu koncertu v Borech, který se letos konal 12.12. Na rozdíl od loňska museli letos organizátoři narychlo uspořádat ještě druhý koncert v tentýž den a to díky obrovskému zájmu diváků.

 

Překvapením letos byl i nově vzniklý sbor nadšenců, který zpíval příchozím před kostelem v Horních Borech, tradiční české koledy. Ukázku lidových řemesel a prodejní trhy, navštívilo přes 400 lidí, kteří mohli ochutnat domácí Prosetínské trubičky - rodiny Maršálkových, zakoupit si výrobky pletené z papírových ruliček, z pedigu se prodávaly zvonečky, andílci a další, čerstvě ukovaná srdíčka od pana kováře Netrdy, domácí guláš od skvělého místního kuchaře Ondřeje Dostála, čepoval se 12° domácí světlý ležák Manner. Příchozí lákaly koledy a neodmyslitelná vůně svařeného vína.
Celým koncertem skvěle a lidsky příjemně provázel pan Michal Kment z kapely FOUR COVERS, jejíž vystoupení bylo neodmyslitelnou součástí programu, dále se nám představili muzikanti jako Marek Vaňkát s Ondřejem Chalupou a Vendulou Příhodovou, v jejich podání zazněly hity jako např. Stříbrná tramvaj, Andělská, a další, vystoupila kapela rendez-fou (Jana Gregárková a Jan Fous), na konci představení si spolu po 12-ti letech opět zazpívali Michal Kment a Vendula Příhodová, tentokrát duet - Každá trampota má svou mez..
Pořadatelé touto cestou děkují všem dobrým lidem, díky kterým se i letos podařilo přispět na dobrou věc a to rozdělením výtěžku z koncertu mezi místní organizace, které se věnují dětem a zajišťují pro ně jak sportovní aktivity - např. nově vzniklý oddíl nejmenších hasičů, nebo tradiční fotbalový oddíl, který má v Borech dlouholetou tradici a je jedním z nejlepších v okrese, tak i spolek dobrovolníků, kteří učí malé školáky poznávání a lásku k přírodě.
Dovolte mě na závěr poděkovat všem bezvadným lidem, kteří se podíleli na organizaci celé akce, všem účinkujícím, za skvělé vystoupení a nadšení a také za to, že se zřekli honoráře ve prospěch dobré věci, ale především vám všem, kteří jste přišli, protože jen díky vám byla tak úžasná atmosféra. Tak na shledanou příští rok
Petra Příhodová