Tábor Mladých ochránců přírody 2010

na_otitn_2Odjezd na letošní tábor nám zkomplikovalo počasí. V sobotu se ke Znetínskému rybníku vypravilo jen pár statečných, kteří odvozili z náměstíčka velké množství bahna,

a připravili tak zbytku osazenstva, které dorazilo až v neděli, přívětivější nástup.  Celkem se nás sjelo 25.

Hned, jak jsme se trošku zabydleli, byli jsme rozděleni do tří šup, které pak mezi sebou celých 14 dní zápolily o první místo. Podle toho, jak které družstvo bylo úspěšné, barvilo si svou barvou 50, 30 nebo 20 cm kloaky maximy.  Kloaka maxima je dřevěné korýtko, kde jsme každý večer  rouráceli. Naším úkolem bylo vyřezat si dřevěnou kuličku, kterou jsme potom kloakou pouštěli.  Za dobrý dojezd a rourácení jsme pak byli odměněni chutnými zlaťáky.

Další součástí našeho slavnostního večerního nástupu bylo mimo jiné přeříkávání žalobce nebo mávání a zubení se na Avatara. Za prohřešky pak malí Krhúti museli pít sterleť.  Místo odporu k této tekutině se ale rozvinul spíše alchymistický kroužek s dobrovolnými ochutnávači.

Mimo etapové hry, která byla inspirovaná Krhútskou kronikou, jsme vyzkoušeli i mnoho jiného. Vedle bloudění za otázkami po lese to byl třeba i lesní golf nebo hra Safari, kde se z nás stali méně či více úspěšní lovci a pytláci. Na plné čáře zvítězilo ale ragby. Nic nám nevadilo, že louka vedle tábořiště připomínala spíše malou bažinu.  Po míči a protihráčích jsme se vrhali statečně. Úspěch jsme slavili také v baseballu.  Utkání se sousedním táborem jsme vyhráli na celé čáře.

Letošní tábor byl zkrátka nezapomenutelný, stejně jako všechny předchozí. Zároveň bych chtěla poděkovat všem rodičům, kteří nás ochotně do Pavlova dovezli a samozřejmě i těm, kteří nás zde v pátek vyzvedávali.  Poděkování patří i Honzovi, který nám na tábor ochotně přivezl pár ryb, a díky tomu mohla proběhnout jedna z nejbáječnějších etap letošní táborové hry. A samozřejmě velký dík patří i všem zúčastněným a paním kuchařkám.                                          Zuzka Filipová foto Š. Kříž