5. adventní koncert v Borech

DSC 0283_1

 

Adventní koncert v Borech zažil letos půlkulaté výročí, na jehož památku si návštěvníci odnesli prezent v podobě svíčky s názvem této akce. 

Jako již tradičně nechyběl jarmark s uměleckým kovářem a možností zakoupení drobnosti na památku či něčeho "na zub". Dospělým a neřidičům mohl pomoci k zahřátí výborný "svařák" a děti se mohly opět potěšit pohledem případně pohlazením některého z vystavených zvířat.
Celý koncert jako po každé moderoval člen FC Michal Kment a začátek také jako tradičně patřil skupině FC, po jehož prvním vstupu a úvodním slově byli kluci vystřídáni seskupením For you (Tereza Bradáčová, Tomáš Pacal, Martin Pacal j. h. a Ondřej Chalupa j.h.) Ti posluchače seznámili se svou vlastní tvorbou a zájemce obdarovali společně natočeným CD.
Poté následoval druhý vstup FC tentokrát v českém bloku s hostem a rodačkou z Borů v jedné osobě - Adélou Karáskovou, s níž měli připraveny tři písně. Bouřlivý potlesk, který Áďa sklidila zvláště pak při druhém koncertu byl jasný a výmluvný. Snad se nám i do příštích let podaří zařadit někoho z Borů nebo alespoň z blízkého okolí
Pomyslnou "třešničkou na dortu" bylo poslední vystupující pěvecké těleso Harmonie z Velkého Meziříčí čítající třicet členů. I přes takto velký počet se dokázali vměstnat na a před podium a udělat návštěvníkům průřez hudebními dějinami od počátků přes moderní písně sahající až do současnosti.
Výtěžek koncertu bude stejně jako minulý rok spravedlivě rozdělen místním organizacím pracujícím s dětmi. Tedy: TJ Družstevník Bory, MOP Bobeš a SDH Bory Mladí hasiči.
Závěrem bychom chtěli poděkovat všem účinkujícím, návštěvníkům a sponzorům za jejich podporu. Osvětlovačům, zvukaři, Marianu Valovi, Lukáši Vaňkovi, Kujalovým, Polovým, Krejčovým, Rychlým a vůbec všem, na které jsme neúmyslně zapomněli.

 členové FC Foto   Mirek Kotačka