Podzimní prázdniny 2016

pict0205pict0218pict0208Letos se naše podzimní prázdniny konaly netradičním způsobem. Nevyjížděli jsme nikam daleko. Zůstali jsme v naší klubovně a vyrazili jsme na dva výlety.
První den jsme jeli autobusem do Žďáru nad Sázavou. Tam jsme navštívili zajímavou výstavu o přírodě s názvem Pojďme do lesa. Dozvěděli jsme se spoustu nových věcí. Zjistili jsme, na co se používá například bukové dřevo a nebo také čím si vytíral zadek král Karel IV. :-) Pak jsme šli do bazénu, kde jsme si to náramně užili. Večer jsme hráli různé hry a vyrobili si papírového kostlivce.
Další den ráno jsme po snídani vyšli na místní poznávací stezku. Vrátili jsme se na oběd, který jsme si sami uvařili. Po obědě jsme jeli do Velkého Meziříčí na horolezeckou stěnu. Bylo to opravdu namáhavé, ale někteří siláci vylezli až na vrchol. Večer jsme si vyřezali dýně a koukli na pohádku. Ráno jsme se rozloučili a už teď se těšíme na další společné výlety. Kristina Kotačková
P.S. A co že to používal Karel IV. při své intimní hygieně? Přece mechy a lišejníky. V jeho době s nimi fungoval čilý obchodní ruch.